Voorbeelden

In de afgelopen tien jaar schreef ik 450+ bedrijfsverhalen en -publicaties, brochures, blogs en artikelen. Nieuwsgierig? Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Met een klik op een van de foto’s bekijkt u de gehele publicatie.

Gezinnen die vragen of problemen hebben met betrekking tot de opvoeding, kunnen sinds 2015 rekenen op basishulp vanuit de wijkteams in Utrecht. Een van de twee organisaties achter de wijkteams is Lokalis. In 10 interviews formuleerde ik met medewerkers en cliënten van de jonge organisatie een antwoord op de vraag: ‘Wat is basishulp?’ . Ook regelde ik, in de rol van projectbegeleider, de opmaak, fotografie en druk van de publicatie.

 

Proflex

 

Voor het relatiemagazine Proflex  van Leviaan (voorheen RIBW ZWWF) schreef ik de afgelopen jaren regelmatig artikelen. Ik interview hiertoe medewerkers, cliënten en externe relaties van de organisatie.

 

Groot Hoogwaak

Zorgorganisatie Groot Hoogwaak startte aanvankelijk als traditioneel bejaardenhuis met 80% zorg, 15% welzijn en 5% wonen. Vanwege maatschappelijke veranderingen en teruglopende financiering vanuit de overheid zag de instelling zich genoodzaakt haar productenportfolio te veranderen. De inzet werd groeien naar een gelijkwaardige mix van zorg, welzijn en wonen. Dit artikel schreef ik voor In voor Zorg!

 

Boek '25 visies op verandering'

Tijdens dit project interviewde ik cliënten, medewerkers, leidinggevenden en externe relaties van de RIBW over de veranderingen binnen de zorgsector (de transitie van AWBZ naar Wmo). Ik schreef de teksten en regelde als projectleider ook bijkomende zaken, zoals fotografie, ontwerp en druk.

 

Boek '25 portretten van geluk'

 

Voor dit boekje interviewde ik 25 cliënten van de RIBW over wat hen gelukkig maakt. De uitdaging lag in het benaderen van deze kwetsbare mensen en het structureren van de soms warrige verhalen.

 

Brochure digitale begeleiding

 

Voor de brochure over digitale begeleiding schreef ik een inhoudelijke, inleidende tekst. Daarnaast interviewde ik cliënten, medewerkers en leidinggevenden over hun ervaringen met deze nieuwe manier van hulpverlenen.

 

Folder Trainingscentrum Paardenweide

 

 

Trainingscentrum Paardenweide is een woonlocatie voor jongeren met autisme. De nieuwe folder voor deze locatie schreef ik naar aanleiding van een interview met medewerkers op de locatie en informatieve teksten over de locatie.

 

 

 

 

Folder Ambulante begeleiding

 

 

De folder over ambulante begeleiding schreef ik voor de RIBW. De tekst kwam tot stand naar aanleiding van een aantal korte interviews, aangevuld met inhoudelijke informatie.

 

 

 

Folder Steunpunt Enkhuizen

 

 

Steunpunt Enkhuizen is een dagbestedingslocatie met een inloopfunctie. De folder voor deze locatie schreef ik naar aanleiding van korte interviews met een paar medewerkers.