Referenties

Leonie Nuijens (communicatieadviseur Incluzio Hollands Kroon): “Jaarverslagen, interviews, persberichten of klantverhalen Damiët draait haar hand er niet voor om. Ik doe voor Incluzio Hollands Kroon regelmatig beroep op Damiët. Of het nu een groot of klein project is. Damiët is altijd bereid om voor ons de mooiste regels op papier te zetten. Ze is heerlijk flexibel en heeft snel de essentie van een stuk te pakken. Wij zijn zeer tevreden en hopen nog vaak met haar samen te mogen werken.”

Niels Duinker (internationaal beroemd jongleur): “Graag wil ik Damiët bedanken voor de interviews die ze afnam bij jongleur Freddy Kenton. Ik wilde een levensboek laten maken over het leven en de carrière van jongleerlegende Freddy Kenton. Met een serie van 6 interviews heeft Damiët zijn verhaal vormgegeven. Het resultaat was een interessant, leuk, boeiend en mooi geschreven levensverhaal. Damiët schreef over Freddy als persoon én als jongleur. Dit leverde vele inzichten en lessen op voor een nieuwe generatie circusartiesten, die nu kunnen lezen over en leren van de ervaring van deze jongleergrootmeester. Damiët voelde Freddy goed aan en won vlot zijn respect, zodat hij elk interview opener werd en meer gedetailleerd vertelde. Dit kwam het boek absoluut ten goede.”

Joost Reijnders (Noordhollands Dagblad): “Damiët verzorgt als freelancer voor de editie Waterland van het Noordhollands Dagblad wekelijks de pagina over regionale kunst en cultuur. Van het kleine tot de grote C, ze weet overal een pakkend verhaal over te schrijven. Een aanwinst voor de krant en de redactie prijst zich gelukkig met een collega die betrouwbaar is, accuraat werkt en nooit een deadline mist.” 

Meneer Boon (over zijn levensboek): “Verhalenverteller en schrijfster Damiët Kuin heeft mijn levensboek ‘Mijn langste marathon’ op een treffende en kleurrijke manier inhoud gegeven. Aan de hand van een 10-tal interviews heeft zij mijn taal treffend en aangrijpend weergegeven. Door haar bijzondere aanpak heeft zij daarbij in mij diepere, onderliggende lagen naar boven gehaald. Dit levensboek is daarom voor mij een zeer waardevol document. Ik ben er heel blij mee Damiët!”

Meneer Timmermans (over zijn levensboek): “Op een dag kwam journaliste Damiët Kuin, gewapend met blocnote en opname-apparaatje in ons leven om mijn levensverhaal op te tekenen. De interviews werden gezellige uurtjes waarin we over van alles en nog wat praatten. Het resultaat is een geslaagd levensboek, waarin wij ons als familie herkennen. Mijn kinderen zeggen: ‘het is alsof ik papa hoor vertellen’. Een groter compliment bestaat niet.”

Sylvia Padmos (communicatieadviseur Leviaan): “Leviaan heeft Damiët Kuin in 2011 gevraagd interviews af te nemen met cliënten en portretten te schrijven voor het jubileumboek ’25 portretten van geluk’, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze stichting. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat en de wijze waarop Damiët de vaak warrige en onsamenhangende gedachtestromen van cliënten met psychiatrische problematiek weet om te buigen naar heldere verhalen.”

Rob den Boer (hoofdredacteur Beeldende Kunstjournaal): “Damiët heeft een aantal malen in Het Beeldende Kunstjournaal gepubliceerd. Zij schrijft uitstekende artikelen over beeldende kunst (onder andere over bedrijfscollecties) en doet dat op een zeer deskundige en inspirerende wijze. Een zeer gemotiveerde, enthousiaste auteur om mee te werken!”

Hanne Hagenaars (hoofdredacteur Mister Motley): “Tussen december 2010 en juli 2011 hield Damiët een blog bij op de website van Mister Motley. In deze blog, Dr. Motley, onderzocht zij de kunstcollecties van Nederlandse zorginstellingen. Door met curatoren, kunstenaars en bewoners van de instellingen te praten, bracht zij een wereld van kunst in beeld die voor veel mensen verborgen blijft. Tevens besprak zij de manieren waarop kunst in de zorg een positief effect kan hebben op patiënten en bezoekers. Haar inzet en expertise zijn zeer gewaardeerd.”