Over mij

 

Vanaf jonge leeftijd schrijf ik verhalen. Korte verhalen, dagboeken, gedichten, sprookjes en fantastische vertelsels. ’s Nachts kon ik uren wakker liggen van mijn ideeën, die zich tot boeken vormden in mijn hoofd. Totdat mijn moeder de suggestie deed om een notitieboekje naast mijn bed te leggen. Het ligt er nog ….

Jaren later (2005) studeerde ik af als algemene cultuurwetenschapper en museumconservator aan de Vrije Universiteit. Aanvankelijk wilde ik de museumwereld in. Tentoonstellingen maken. Het liep anders. En schrijven bleef me trekken. Ik startte met een opleiding journalistiek, pakte mijn pen op en schreef voor Het Beeldende Kunstjournaal, Mister Motley, de Regionale Instelling Beschermd Wonen Zaanstreek, Waterland, West-Friesland (RIBW ZWWF, inmiddels Leviaan), het Noordhollands Dagblad, Flow Magazine, Odion, Lokalis, Incluzio Hollands Kroon en diverse particulieren. Voor een aantal van deze opdrachtgevers werk ik nog steeds.

Doordat ik veel interviews afnam, ontdekte ik dat mijn eigen verhalen ondergeschikt raakten aan de verhalen van anderen. De drijfveren van mensen en het ‘waarom’ achter gebeurtenissen fascineerden me en dat doen ze nog. Mijn kracht ligt dan ook in het vertellen van de verhalen van anderen. Op een integere en persoonlijke manier. Vanuit mijn ruime ervaring (ik schreef inmiddels 450+ interviews!) en met mijn vlotte pen geef ik anderen graag een gezicht. In bedrijfspublicatieslevensboeken en artikelen.